Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με κιρσούς;

Οι κιρσοί είναι μια σοβαρή ασθένεια που απαιτεί προσεκτική φροντίδα των προσβεβλημένων αγγείων και των εσωτερικών οργάνων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να προσέχετε τον τρόπο ζωής, πρέπει να είναι σωστός, υγιής και το πιο σημαντικό, ήρεμος και μετρημένος. Για να διασφαλιστεί αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τι να κάνετε με τις κιρσούς και συνιστάται να λάβετε υπόψη τους πιθανούς περιορισμούς και τις αντενδείξεις.

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Προκειμένου η θεραπεία των κιρσών να είναι ορθή και αποτελεσματική, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε τι είναι αδύνατο με αυτήν την ασθένεια. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που δεν συνιστώνται ανά πάσα στιγμή.

Οι γιατροί συνιστούν ανεπιφύλακτα την αποφυγή άρσης βάρους και έντονης άσκησηςΦυσικά, όσοι ασκούν συνεχώς δεν πρέπει να εγκαταλείψουν εντελώς αυτήν τη δραστηριότητα, αλλά είναι καλύτερο να σταματήσετε την προπόνηση που σχετίζεται με τα φορτία δύναμης. Εάν γίνει αυτό, είναι δυνατή η περαιτέρω επιδείνωση.

Επίσης, με κιρσούς, δεν συνιστώνται ορισμένες καλλυντικές επεμβάσεις:

 • αξίζει να σταματήσουμε τη διαφωνία.
 • Δεν συνιστάται να κάνετε ενζυματικούς και κβαντικούς τύπους αποτρίχωσης.
 • Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας με λαβίδα.
 • Δεν μπορείτε να κάνετε ζεστά περιτυλίγματα στο σπα. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να αντικατασταθούν με υδρομασάζ ή ψυχρές συσκευασίες.
 • Δεν συνιστάται η λήψη τατουάζ στην περιοχή των προσβεβλημένων φλεβών.

Επειδή οι κιρσοί μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της πυελικής περιοχής, δεν συνιστάται στις γυναίκες να κάνουν άμβλωση. Το γεγονός είναι ότι η αιμορραγία μπορεί να αυξηθεί μετά από αυτήν τη διαδικασία.

Πρώτη φάση

Αξίζει να δοθεί προσοχή στις αντενδείξεις των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες, στις οποίες η ασθένεια εμφανίζεται στα αρχικά στάδια. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές σημαντικές προτάσεις:

 • Μπορείτε να ασκηθείτε σε αυτό το σημείο, αλλά αξίζει να μειώσετε το άγχος.
 • Συνιστάται να είστε στα πόδια σας όσο το δυνατόν λιγότερο, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή των φλεβών.
 • αξίζει να κάνετε χωρίς άβολα παπούτσια και ρούχα.
 • Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνιστάται να δείτε έναν φλεβολόγο.
 • Φροντίστε να πάρετε το φάρμακο που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός.

επιδείνωση

Με τις προοδευτικές κιρσούς, δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνατε με την αρχική μορφή της νόσου. Επιπλέον, προστίθενται ορισμένοι περιορισμοί και προτάσεις:

 • Είναι επιτακτική ανάγκη ο ασθενής να αναθεωρήσει πλήρως τη διατροφή του.
 • Εάν ο ασθενής είναι υπέρβαρος, θα αναγκαστεί να φάει.
 • Μια μεταμόσχευση εσωτερικού οργάνου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν οι κύριες φλέβες δεν επηρεαστούν σοβαρά και υπάρχει μικρός κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς.

Επιτρεπόμενες ενέργειες

Οι κιρσοί συχνά σχετίζονται με σοβαρό οίδημα και φλεγμονή. Εξαιτίας αυτού, όσοι αντιμετώπισαν αυτήν την παθολογία έχουν επανειλημμένα θέσει το ερώτημα: τι μπορεί να γίνει με κιρσούς; Υπάρχουν ορισμένα μέτρα και διαδικασίες που επιτρέπονται για αυτήν την ασθένεια.

Τατουάζ

Τα τατουάζ μπορούν να γίνουν με κιρσούς, αλλά πολλοί φλεβολόγοι δεν το συνιστούν. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, δεν επιδεινώνουν την κατάσταση και επομένως δεν υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς.

Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι το τατουάζ δεν πρέπει να εκτελείται στις θέσεις των προσβεβλημένων και φλεγμονωδών φλεβών. Το γεγονός είναι ότι επιδεινώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή φλεγμονή, η οποία θα επιδεινώσει την ασθένεια στο μέλλον.

Η αποτρίχωση είναι η προσωρινή απομάκρυνση των μαλλιών από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτή η διαδικασία επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί στα αρχικά στάδια των κιρσών, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Υπάρχουν πολλές προτάσεις που πρέπει να προσέξετε:

 • Δεν συνιστάται η αφαίρεση των μαλλιών με κερί.
 • Στην περίπτωση μηχανικών και θερμικών επιδράσεων, αυτό έχει αρνητική επίδραση στα τριχοειδή αγγεία, ως εκ τούτου έχουν υποστεί βλάβη.
 • Στα αρχικά στάδια των κιρσών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό αποτριχωτικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αυλός των φλεβών δεν είναι τόσο διευρυμένος και δεν προεξέχουν πάνω από το δέρμα.
 • Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια ηλεκτρική συσκευή μπορεί να τραυματίσει το δέρμα και να υπερθερμανθεί, και όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη της νόσου, ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε κιρσούς.
 • Η συσκευή αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη θρόμβων αίματος. Η μηχανική δράση μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των μικρών θρόμβων στο αίμα και είσοδο στη γενική κυκλοφορία του αίματος.

Υδρομασάζ

Το ντους με αντίθεση και το υδρομασάζ για κιρσούς των ποδιών είναι χρήσιμες διαδικασίες που έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα. Προκαλούν φυσικό ερεθισμό των τοιχωμάτων των αγγείων. Λόγω του ντους αντίθεσης, η παραγωγή κολλαγόνου ομαλοποιείται ξανά στους ασθενείς και η πυκνότητα της φλέβας αυξάνεται.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το υδρομασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των κιρσών στα αρχικά στάδια. Για σοβαρές κιρσούς, αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση και επιπλοκές.

Φυσική κίνηση

Ο αθλητισμός με κιρσούς των ποδιών επιτρέπεται μόνο στα αρχικά στάδια, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις αυτές οι διαδικασίες πρέπει να σταματήσουν. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που δεν πρέπει να γίνουν με αυτήν την ασθένεια:

 • Αξίζει να αποκλείσετε ασκήσεις σχοινιού από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
 • Δεν συνιστάται η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων.
 • Ασκήσεις δύναμης που περιλαμβάνουν άρση βαρών.

Το γεγονός είναι ότι όλες οι παραπάνω προπονήσεις δημιουργούν πρόσθετα φορτία σοκ στις φλέβες. Ως αποτέλεσμα, τα αγγεία τεντώνονται υπό την επίδραση της ροής του αίματος και των βαρυτικών δυνάμεων. Όλες οι σωματικές ασκήσεις πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση των φλεβών.

Για να απαλλαγείτε από τη φλεγμονή και τον πόνο, υπάρχει μια χρήσιμη άσκηση που μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, ξαπλώστε ανάσκελα και σηκώστε τα πόδια σας πάνω από το ύψος του σώματος. Μπορείτε να ακουμπήσετε στην άκρη μιας καρέκλας ή ενός καναπέ αν θέλετε. Πρέπει να είναι σε αυτήν την κατάσταση για 20 λεπτά. Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνεται καθημερινά με εμφανή συμπτώματα κιρσών και όταν υποψιάζεστε.

Για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, μπορείτε να κάνετε την άσκηση "ποδήλατο". Πρέπει να γίνει ξαπλωμένη στην πλάτη σας για 1 λεπτό, η άσκηση πραγματοποιείται σε τρία σετ. Για να ενεργοποιήσετε την εργασία των μυών του μοσχαριού, συνιστάται να περπατάτε στα δάχτυλα των ποδιών. Μπορείτε επίσης να κάνετε κύλιση από το δάκτυλο στο τακούνι και αντίστροφα κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για κιρσούς:

 • ταυτόχρονη κάμψη των ποδιών και των χεριών.
 • Κάμψη και επέκταση των ποδιών
 • Περιστροφή των ποδιών
 • Κάνοντας καταλήψεις;
 • εναλλασσόμενη αύξηση των γονάτων προς το σώμα.
 • Το περπάτημα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό των ποδιών έχει καλό αποτέλεσμα.

Εάν έχετε κιρσούς, δεν πρέπει να πάτε στο σολάριουμ. Το γεγονός είναι ότι η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση των φλεβών, η οποία τελικά μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση και να προκαλέσει επιπλοκές.

Όσον αφορά την ηλιοθεραπεία στον ήλιο, οι απόψεις των γιατρών διαφέρουν εδώ. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φως του ήλιου είναι ευεργετικό για την υγεία. Ωστόσο, οι φλεβολόγοι λένε ότι με τις κιρσούς, δεν συνιστάται ο ήλιος, καθώς το υπεριώδες φως μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των φλεβών.

Απαγορευμένα ναρκωτικά

Όλα τα φάρμακα για κιρσούς πρέπει να συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό. Πριν από αυτό, πρέπει να κάνει μια εξέταση και να καθορίσει το στάδιο της νόσου. Στη συνέχεια, βάσει των δεδομένων που λαμβάνονται, μπορεί να συνταγογραφήσει ένα κατάλληλο φάρμακο.

Ωστόσο, αξίζει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα φάρμακα που πρέπει να σταματήσουν για κιρσούς:

 • Πρώτα απ 'όλα, οι ασθενείς πρέπει να αρνούνται να χρησιμοποιούν φάρμακα που προκαλούν αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
 • Αξίζει να σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα που προκαλούν αγγειοσυστολή.
 • Η ομάδα των απαγορευμένων φαρμάκων περιλαμβάνει επίσης χάπια που προκαλούν ιξώδες στο αίμα.

Αποχρώσεις της διατροφής

Τι να κάνετε με κιρσούς στα πόδια για να βελτιώσετε και να ανακουφίσετε την κατάστασηΠρέπει σίγουρα να σκεφτείτε τη διατροφή. Πρέπει να είναι σωστό και χρήσιμο. Ο ασθενής πρέπει να τρώει τροφές που ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Οι γιατροί προτείνουν να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα τρόφιμα στο μενού:

 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ;
 • Καρπός;
 • άπαχο κρέας;
 • Δημητριακά με ευεργετικά μέταλλα και υδατάνθρακες.
 • Αυγά;
 • φυσικοί χυμοί και τσάγια.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και ποτά που πρέπει να απορριφθούν - αλκοόλ, ισχυρό τσάι και καφέ, μπαχαρικά, ραδίκια, σόδα, γλυκά.

Οικιακές θεραπείες

Οι πρώτες βοήθειες για κιρσούς μπορούν να παρέχονται στο σπίτι χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Τα φυτικά συστατικά δεν έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, βελτιώνουν την κατάσταση των φλεβών, ανακουφίζουν από τη φλεγμονή.

Εξετάστε αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για κιρσούς:

 • Μια συμπίεση με καστανιά έχει καλό αποτέλεσμα. Ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το μαύρο ψωμί σε φέτες και γράσο με ευχάριστο βούτυρο. Πασπαλίζουμε τα προκύπτοντα κομμάτια γενναιόδωρα με προ-ψιλοκομμένα κάστανα αλόγου.
 • Για κιρσούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κομπρέσα από κολλιτσίδα και χρένο, η οποία αφήνεται για μια νύχτα.
 • Ο πόνος και η φλεγμονή ανακουφίζονται από το μέλι.

Οι κιρσοί είναι μια σοβαρή ασθένεια που απαιτεί ειδική προσέγγιση. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να προσέχετε την κατάσταση, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας. Υπάρχουν επίσης ορισμένες διαδικασίες που πρέπει να ακυρωθούν ή να γίνουν λιγότερο έντονα - σωματική δραστηριότητα, υδρομασάζ. Αλλά είναι καλύτερο να σταματήσουμε τα πάντα από το μαύρισμα και την αποτρίχωση εντελώς. Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν κάποια παράνομα ναρκωτικά που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Διατροφή για κιρσούς: τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φάτε και να πιείτε

Από αυτό το άρθρο θα μάθετε: Τι πρέπει να είναι η διατροφή για τις φλέβες κιρσών; Γιατί ορισμένα τρόφιμα βοηθούν στην αντιμετώπιση της νόσου, ενώ άλλα οδηγούν σε επιδείνωση της ευεξίας;

Η διατροφική θεραπεία για κιρσούς αυξάνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.Τα φάρμακα είναι άχρηστα εάν ένα άτομο συνεχίζει να καταναλώνει τρόφιμα και ποτά που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων.

Η διατροφή για όλους τους τύπους κιρσών (φλέβες των ποδιών, πυελικά όργανα, οισοφάγος και στομάχι) είναι η ίδια. Όταν επισκέπτεστε έναν φλεβολόγο, έναν ειδικό σε φλεβικές ασθένειες, μαζί με συστάσεις για τη λήψη φαρμάκων, ο ασθενής λαμβάνει ένα σημείωμα με μια λίστα επιτρεπόμενων και απαγορευμένων προϊόντων.

Η απαλλαγή από τις κιρσούς μόνο με τη βοήθεια της διατροφής είναι αδύνατη, αλλά η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η πρόοδος της νόσου.

Διατροφικοί στόχοι για κιρσούς

Η διατροφή για κιρσούς (για όλους τους τύπους) έχει τους ακόλουθους στόχους:

 1. Ενίσχυση των αγγειακών τοιχωμάτων - οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία μειώνουν την αγγειακή διαπερατότητα, αυξάνουν την ελαστικότητα των φλεβών και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Η χρήση τροφών πλούσιων σε ευεργετικά συστατικά βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων με κιρσούς.
 2. Μείωση του ιξώδους του αίματος - με κιρσούς, η ροή του αίματος επιβραδύνεται, ο κίνδυνος θρόμβων αυξάνεταιΕπομένως, με οποιονδήποτε εντοπισμό αλλαγών, είναι απαραίτητο να τηρείτε το καθεστώς κατανάλωσης αλκοόλ και να αποφεύγετε την αφυδάτωση.
 3. Η μείωση του πρηξίματος των ιστών - η κατακράτηση υγρών στο σώμα οδηγεί στην ανάπτυξη οιδήματος - ένα από τα κύρια συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων.
 4. Καταπολέμηση της παχυσαρκίας - το υπερβολικό βάρος του ασθενούς οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα αγγεία των ποδιών και θεωρείται ένας από τους κύριους παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη κιρσών.
 5. Ομαλοποίηση των εντέρων - η τακτική δυσκοιλιότητα οδηγεί στη συσσώρευση τοξικών ουσιών στο σώμα, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων. Η πίεση στις φλέβες της μικρής λεκάνης και των κάτω άκρων αυξάνεται, αυξάνεται το φορτίο στα τοιχώματα των φλεβών.

Επιλεγμένα προϊόντα

Η δίαιτα για κιρσούς περιλαμβάνει:

 • Τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν τη βάση της διατροφής ενός ασθενούς με κιρσούς. Ιδιαίτερα χρήσιμο: λάχανο, καρότα, ντομάτες, πιπεριές, τεύτλα. Φρέσκες σαλάτες λαχανικών, καρυκευμένες με φυτικό λάδι, πιάτα λαχανικών πρέπει να είναι στο τραπέζι κάθε μέρα.
 • Φρούτα: εσπεριδοειδή, μήλα, αχλάδια, κεράσια, κεράσια, βερίκοκα.
 • Μούρα: βακκίνια, βατόμουρα και lingonberries, σμέουρα.
 • Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα πιάτα με κρέας: γαρίδες, μύδια, καλαμάρια.
 • Άπαχα κρέατα όπως βόειο κρέας, χοιρινό, κοτόπουλο και κουνέλι. Ένα χρήσιμο προϊόν για τις κιρσούς είναι το συκώτι του βοείου κρέατος.
 • Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα και φουντούκια προστίθενται στα σιτηρά. το ψιλοκομμένο μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για πιάτα.
 • Οι κόκκοι περιέχουν υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν στο σώμα ενέργεια. Για κιρσούς, προτιμάται το καστανό μακρύ κόκκο ρύζι και το φαγόπυρο, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
 • Όσπρια: μπιζέλια, σόγια.
 • Βότανα: μαϊντανός, σπανάκι, οξαλίδα.
 • Συνιστάται να λαμβάνετε μέλι ως πρόσθετο στο τσάι, τα δημητριακά και 2-3 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Το μέλι καστανιάς είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για κιρσούς. Το εκχύλισμα καστανιάς είναι μέρος του φαρμάκου "Eskuzan", το οποίο συνταγογραφείται συχνά σε ασθενείς με κιρσούς.
 • Αυγά.

Υγιεινά ποτά

Μια δίαιτα για κιρσούς περιλαμβάνει κατάποση πολλών υγρών. Τα πιο υγιεινά ποτά:

 • πράσινο τσάι;
 • φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών ·
 • Ποτά φρούτων μούρων
 • Κομπόστα;
 • Τσάι πιπερόριζας;
 • Τσάι από βότανα (φύλλα σταφίδας, μέντα, βάλσαμο λεμονιού)
 • συνηθισμένο νερό;
 • πιείτε με ξίδι μηλίτη μήλου.

Συνταγή ποτού ξυδιού μηλίτη

Βάλτε 2 κουταλιές ξύδι μήλου μηλίτη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέστε μέλι στη γεύση, ανακατέψτε καλά. Πάρτε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα.

Ξίδι μηλίτη μήλου για κιρσούς

Συνταγή τσαγιού τζίντζερ

Ρίξτε τέσσερις κουταλιές της σούπας τζίντζερ και το ξύσμα ενός λεμονιού με ένα λίτρο βραστό νερό, καλύψτε, αφήστε για μισή ώρα, ψύξτε σε μια άνετη θερμοκρασία και προσθέστε μέλι στη γεύση.

Τζίντζερ τσάι κατά των κιρσών

Κατάλογος απαγορευμένων τροφίμων και ποτών

Με κιρσούς, τρόφιμα και ποτά που συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών στο σώμα, απαγορεύεται η αύξηση βάρους και οι αρνητικές επιπτώσεις στις φλέβες.

 • Αλκοόλ - το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, το υγρό από τα κύτταρα εισέρχεται στον ενδοκυτταρικό χώρο, ο μεταβολισμός διαταράσσεται, η ευεξία του ασθενούς επιδεινώνεται: αύξηση βάρους και πόνου στα πόδια.
 • Καπνιστό κρέας, μαρινάδες - οδηγεί σε κατακράτηση υγρών.
 • Ισχυροί ζωμοί, ζελέ κρέας - περιέχουν μεγάλη ποσότητα εκχυλιστικών ουσιών, αυξάνουν το ιξώδες του αίματος
 • Λιπαρά κρέατα - Τα πυρίμαχα λίπη αυξάνουν τη χοληστερόλη και το ιξώδες του αίματος.
 • Όλοι οι τύποι κονσερβοποιημένων τροφίμων - βαφές και συντηρητικά που αποτελούν μέρος αυτών έχουν τοξική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία
 • Αρτοσκευάσματα, Τορά, σοκολάτα - περιέχουν μεγάλη ποσότητα εύπεπτων υδατανθράκων, επομένως απαγορεύεται για υπέρβαρους ασθενείς. Ελλείψει παχυσαρκίας, αυτά τα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν σε περιορισμένες ποσότητες.
 • Ζεστά μπαχαρικά - έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στα αιμοφόρα αγγεία
 • Αλμυρά τρόφιμα - Το αλάτι προάγει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο στα πόδια. Το φαγητό παρασκευάζεται χωρίς αλάτι, προστίθεται μια μικρή ποσότητα λίγο πριν από τα γεύματα.
 • Καφές, μαύρο τσάι - ποτά που αντενδείκνυνται για όλες τις ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένων των κιρσών.
 • Chicory - Αυτό το ποτό χρησιμοποιείται ευρέως ως υποκατάστατο του καφέ από ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, επειδή διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κιρσούς.

Οι γιατροί συνιστούν ανεπιφύλακτα την αποφυγή άρσης βάρους και έντονης άσκησηςΦυσικά, όσοι ασκούν συνεχώς δεν πρέπει να εγκαταλείψουν εντελώς αυτήν τη δραστηριότητα, αλλά είναι καλύτερο να σταματήσετε την προπόνηση που σχετίζεται με τα φορτία δύναμης. Εάν γίνει αυτό, είναι δυνατή η περαιτέρω επιδείνωση.

Επίσης, με κιρσούς, δεν συνιστώνται ορισμένες καλλυντικές επεμβάσεις:

 • αξίζει να σταματήσουμε τη διαφωνία.
 • Δεν συνιστάται να κάνετε ενζυματικούς και κβαντικούς τύπους αποτρίχωσης.
 • Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας με λαβίδα.
 • Δεν μπορείτε να κάνετε ζεστά περιτυλίγματα στο σπα. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να αντικατασταθούν με υδρομασάζ ή ψυχρές συσκευασίες.
 • Δεν συνιστάται η λήψη τατουάζ στην περιοχή των προσβεβλημένων φλεβών.

Επειδή οι κιρσοί μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της πυελικής περιοχής, δεν συνιστάται στις γυναίκες να κάνουν άμβλωση. Το γεγονός είναι ότι η αιμορραγία μπορεί να αυξηθεί μετά από αυτήν τη διαδικασία.

Τι να κάνετε με τις κιρσούς

Είναι αδύνατο να ξεκινήσει η ανάπτυξη της νόσου - η θεραπεία των ασθενών μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια εάν δεν συμβουλευτούν εγκαίρως έναν γιατρό. Ορισμένες από τις μεθόδους θεραπείας βασίζονται σε μέτρα που είναι διαθέσιμα σε όλους.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Η χρήση ειδικών πηκτωμάτων και αλοιφών.Είναι πραγματικά ικανά να απομακρύνουν ή να ανακουφίσουν τον πόνο στα πόδια, αλλά είναι αποτελεσματικά μόνο εάν ξεκινήσει η θεραπεία στο πρώτο στάδιο των κιρσών. Οι χρήσιμες ουσίες δρουν μόνο στις φλέβες ακριβώς κάτω από το δέρμα. Επιπλέον, μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, μπορεί να υπάρχει σημαντική επίδραση των αλοιφών, η οποία δεν πρέπει να διακόπτεται.
 • Η χρήση βεντονικών για κιρσούς των ποδιών - σημαίνει ότι λαμβάνεται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες ενός ειδικού.Σε αντίθεση με τις αλοιφές, λειτουργούν από μέσα και λειτουργούν πιο γρήγορα. Αυτά τα κεφάλαια δρουν απευθείας στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, εξαλείφοντας τις βλάβες που προκαλούνται από οίδημα.
 • Θεραπεία με λέιζερ.Αποδεικνύεται αποτελεσματικό σε σχέση με τα «δίχτυα» και άλλα σημάδια των αρχικών σταδίων των κιρσών. Μετά την έκθεση στη δέσμη λέιζερ, η πρησμένη περιοχή αποκαθίσταται. Είναι σημαντικό ο ασθενής να μην αισθάνεται τίποτα σε αυτό το σημείο.
 • Θεραπεία με όζον, που εγχέεται απευθείας στην περιοχή της συσσώρευσης «ματιών» στα πόδια.Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται περισσότερες από μία διαδικασίες για τη σειρά που επηρεάζουν όλα τα διευρυμένα αγγεία στα πόδια.
 • Η «πιο σκληρή» μέθοδος είναι η παρέμβαση ενός χειρουργού (φλεβεκτομή). Η πληγείσα περιοχή, όπου μπορεί να σχηματιστεί θρόμβος αίματος, αφαιρείται, αλλά την επομένη της επέμβασης, ο ασθενής μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα και να κάνει καθημερινές δραστηριότητες.

Το μασάζ γίνεται από πάνω προς τα κάτω για να μετακινήσετε το υπερβολικό υγρό ελεύθερα από τις κάτω περιοχές.

Το μασάζ και η έκχυση νερού στα πόδια σε θερμοκρασία δωματίου θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μικρών πρησμάτων με κιρσούς. Το μασάζ είναι χρήσιμο καθώς σας επιτρέπει να "τεντώσετε" τους μυς των ποδιών και να ομαλοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Συνιστάται να το κάνετε αυτό κάθε μέρα κάνοντας κινήσεις χαϊδεύοντας, ξεκινώντας από τα γόνατά σας και κινώντας προς τα πάνω. Κάντε απαλό μασάζ στους μηρούς σας με κυκλική κίνηση και κατεβείτε στα γόνατά σας. Η πραγματοποίηση της διαδικασίας το βράδυ θα βοηθήσει στην εξάλειψη της κόπωσης που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης κιρσών.

Πρόληψη της ανάπτυξης της νόσου

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη κιρσών και να αναιρεθεί η συνεχιζόμενη θεραπεία, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα προληπτικά μέτρα.

 • Εάν είστε καθιστικοί, φροντίστε να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.Θυμηθείτε ότι η κίνηση είναι πραγματικά ζωή. Εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας στον υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα το βράδυ ή να πηγαίνετε στο γυμναστήριο τακτικά. Οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή και στο σπίτι.
 • Επιλέξτε άνετα ρούχα και παπούτσια.Αυτό ισχύει όχι μόνο για το όμορφο μισό της ανθρωπότητας, αλλά και για τους άντρες. Η τυφλή προσκόλληση στη μόδα απειλεί την ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας. Ειδικοί επίδεσμοι συμπίεσης βοηθούν στη μείωση του βάρους των ποδιών και στην κατανομή του φορτίου.
 • Αποφύγετε την αύξηση βάρους.Τα «μη προγραμματισμένα» κιλά όχι μόνο χαλάσουν τη φιγούρα, αλλά ασκούν πίεση στα κάτω άκρα.
 • Συμπεριλάβετε τρόφιμα στη διατροφή σας που βοηθούν στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.Αυτά περιλαμβάνουν:Ορεινή τέφρα, ροδαλά ισχία, φράουλες και φαγόπυρο. . .

Τα προληπτικά μέτρα κατά των κιρσών αποτελούν εγγύηση ότι η ασθένεια δεν θα αναπτυχθεί και θα θέσει σε κίνδυνο τον επακόλουθο σχηματισμό θρόμβου αίματος. Θυμηθείτε ότι επιπόλαιες ραβδώσεις και «αστέρια» στο πρώτο στάδιο, χωρίς πρόληψη και θεραπεία, μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο.

Τι να μην κάνετε με κιρσούς

Έγκαιρες διαβουλεύσεις με γιατρό για συμβουλές και θεραπεία, η χρήση κρέμας χωρίς ιατρική συνταγή, καθημερινά μασάζ και άσκηση θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ασθένεια. Όμως όλες οι προσπάθειες θα είναι μάταιες αν δεν δώσετε προσοχή σε πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται με κιρσούς. Αυτές περιλαμβάνουν αθλητικές ασκήσεις που αυξάνουν το φορτίο στα πόδια και το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και γυναίκες που φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Όταν επιλέγετε αθλήματα για την καταπολέμηση των κιρσών, δώστε προσοχή στις ασκήσεις που θα κάνετε. Γρήγορο τρέξιμο, άρση βαρών, έντονη άσκηση με στάσιμο ποδήλατο και αερόμπικ βηματισμού αντενδείκνυται για κιρσούς. Συνιστάται να επιλέξετε έναν αριθμό ασκήσεων σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

Έτσι, με κιρσούς δεν μπορείτε:

 • Ξεχάστε τον έλεγχο του βάρους σας.Ακόμα κι αν δεν έχει γίνει η διάγνωση της «παχυσαρκίας», το επιπλέον άγχος στα πόδια δεν θα βοηθήσει στην εξάλειψη των φλεβικών προβλημάτων.
 • Ζήστε έναν καθιστικό τρόπο ζωής που αυξάνει μόνο την αρτηριακή πίεση στα αγγεία.Η μόνιμη εργασία απαιτεί καθημερινό μασάζ και άσκηση για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
 • Κάνετε τις λεγόμενες ασκήσεις «δύναμης»- Κάνετε καταλήψεις ή push-ups με βάρη.
 • Ασκήστε έντονα με στάσιμο ποδήλατο, τρέξτε ή κάντε ενεργό άλμα.Πρέπει να αφήσουμε αυτές τις ασκήσεις, τουλάχιστον έως ότου ο ειδικός επιβεβαιώσει ότι οι κιρσοί έχουν ηττηθεί.
 • Τέτοιοι τύποι μασάζ όπως "κουτάκι" και "μέλι".Μια άσκοπα ισχυρή επίδραση στα φραγμένα αγγεία, σε αντίθεση με ένα μαλακό αυτο-μασάζ, στο οποίο κάνετε απαλό μασάζ στα κάτω άκρα, μπορεί να είναι επιβλαβές.
 • Πάρτε ορμονικά φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια των κιρσών, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση και να ενημερώσετε το γιατρό σχετικά με τη λήψη ορμονών.
 • Εάν έχετε κιρσούς, δεν μπορείτε να φοράτε παπούτσια με ψηλά τακούνια.Ξεχάστε για μοντέρνα αλλά άβολα παπούτσια ή μπότες για λίγο. Εάν η θεραπεία πραγματοποιηθεί εγκαίρως, σύντομα δεν θα χρειάζεται πλέον να ντρέπεστε για τις εκδηλώσεις των κιρσών στα πόδια.

Η εμφάνιση σημείων κιρσών: βαρύτητα στα πόδια, χαρακτηριστικό "δίχτυα", οίδημα - αυτός είναι ένας λόγος για να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξαρτάται μόνο από εμάς αν είμαστε τόσο κινητοί σε μεγάλη ηλικία ή πάσχουν από κιρσούς στα πόδια σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Αλκοόλ με κιρσούς: γιατί όχι;

Η κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και όσο περισσότερο πίνετε, τόσο ισχυρότερη. . . ΕπομένωςΥπάρχει έλλειψη νερού και οξυγόνου στους ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία.

Απόρριψη αλκοόλ με κιρσούς

Αυτό οδηγεί σε μεταβολικές διαταραχές, που προκαλεί την εμφάνιση πρήξιμο και έντονο στρες στις φλέβες των κάτω άκρων

Αναφορά.Ωστόσο, όπως και κάθε άλλο αλκοολούχο ποτό, η μπύρα και οι κιρσοί δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός επειδή επιδεινώνουν την πορεία της νόσου.

Επιπλέον, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος με κιρσούς.Έχει αρνητική επίδραση στα ερυθρά αιμοσφαίρια: Διασπώνται και κολλάνε για να σχηματίσουν θρόμβους αίματος.

συμπέρασμα

Η τροφή για κιρσούς πρέπει να είναι ισορροπημένη και υγιής. Ένας ειδικός πρέπει να δημιουργήσει μια δίαιτα με βάση τα χαρακτηριστικά της ηλικίας, του βάρους και του τρόπου ζωής του ασθενούς.

Δεν πρέπει να αγνοήσετε τις συμβουλές και να επιδοθείτε σε απαγορευμένα προϊόντα, γιατί πρόκειται για το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει ένα άτομο - την υγεία του. Επιπλέον, είναι δύσκολο να το ονομάσουμε δίαιτα, είναι ακριβώς η σωστή υγιεινή διατροφή που θα είναι χρήσιμη για ένα υγιές άτομο.